top of page

lør. 24. aug.

|

Trollstigen

Store Trolltind - TurSpirit

Høstens høydepunkt! Langtur til Romsdalens mest spektakulære topp - Store Trolltind 1788 moh, toppen av Trollveggen.

Registreringen er lukket
Se andre eventer
Store Trolltind - TurSpirit
Store Trolltind - TurSpirit

Tid og sted

24. aug. 2019, 09:00 – 18:00

Trollstigen, Trollstigen, Rauma, Norge

Om eventen

Store Trolltind 1788 moh, toppen av Trollveggen!

Dette er en lang tur som krever god fysisk form og utholdenhet, vi skal gå i masse steinur og i bratt og eksponert terreng. Du må være vant til lengre turer og vanskelig terreng som krever klyving og tolerere høyde.

For de som synes toppen av Store Trolltind blir lang og krevende kan man stoppe ved Stabbeskaret som er et fantastisk utsiktspunkt loddrett ned i Romsdalen. Dette er også et nydelig sted, men en litt kortere tur uten eksponert terreng - men fortsatt utfordrende.

Gruppen til Store Trolltind blir maks ti personer, så her er det først til mølla.

Turen til Stabbeskaret kan vi være flere, her vil det være en gruppeleder som blir igjen og venter sammen. Det er ikke rom for bryte opp av gruppen for å kjøre eget tempo, her skal vi gå sammen og tilpasse oss hverandre.

Vi starter turen fra cafeen på Trollstigen kl 0900, herfra er det fin sti i 1,5 time før vi starter på bratt steinur. Så flater terrenget ut et stykke før det igjen blir en slak stigning opp mot Stabbeskaret. På Stabbeksaret tar vi en rast for å fylle på energi og gjøre oss klar for resten av turen, og de som vil blir igjen her.

Turen videre bort til Store Trolltind er i veldig stor og grov steinur før det blir en sti som går et stykke før vi starter selve oppstigningen til Store Trolltind. Siste partiet er forholdvis bratt og krever klyving, her er det også litt løs stein så har du klatrehjelm anbefales det å bruke det her. Vi må være veldig forsiktig med hvor vi setter beina sånn at vi ikke utløser noe steinsprang. Vi SKAL gå i gruppe og hjelpe hverandre, men det er viktig at alle kjenner sine begrensninger her for en god gruppedynamikk.

Vi skal ikke løpe denne turen, men pga lengde og tidsbruk må vi holde et visst tempo.

På toppen tar vi ei pause, energipåfyll og fotoshoot selvfølgelig. Dette er et av de vakreste stedene med en formidabel utsikt og en tur du seint vil glemme!

Vi tar værforbehold for dette er ikke en tur man går i tåke og regn. Vi vil ha tørt terreng og helst gløtt av sol. Værest skifter raskt i høyden, så godt med mat og klær er viktig.

Pakkliste og informasjon blir sendt ut til alle påmeldte når turen nærmer seg. Været blir vurdert dagen før og påmeldte vil da bli informert om turen ikke gjennomføres.

Turen er i regi av Spirit men på eget ansvar.

Krav: God fysisk form og toppturerfaring fra denne sesongen.

Påmelding: Tlf: 90760323/ Mail: Veronica@spirit-trening.no

Pris: 700,- for medlemmer/ 900,- ikke-medlemmer.

Dele denne eventen

bottom of page