top of page

søn. 08. sep.

|

Trollstigen

Kongen - TurSpirit

Selveste Kongen skal bestiges, 1614moh!

Registreringen er lukket
Se andre eventer
Kongen - TurSpirit
Kongen - TurSpirit

Tid og sted

08. sep. 2019, 09:00 – 15:00

Trollstigen, Trollstigen, Rauma, Norge

Om eventen

Dette er en majestetisk topp i nydelig terreng, både på fin sti og i steinur. Eksponert terreng og klyving, på toppen kan man nyte ei formidabel utsikt rett ned mot Isterdalen/ Trollstigen og bort mot baksiden av Trollveggen!

Turen starter ved Trollstigen, i svingen rett overfor cafeen og ovenfor selve Trollstigen platået. Her er det fint merket sti opp til Bispevatnet, her fyller vi vannflaskene våre og nyter naturen mot Finnan, Bispen og mot turmålet Kongen. Vi fortsetter bortover stien og kommer etterhvert til ulendt steinur av ulik størrelse, når vi har passert Bispen og kommer til foten av Kongen tar vi en rast og liten matbit før siste etappe. Her starter selve stigningen opp mot toppen, litt eksponert og lett klyving opp ryggen med utsikt ned mot Isterdalen.

Om noen innser at dette blir for tøft og bratt så er dette et fint sted å vente, med nydelig utsikt!

Det er til tider bratt og lett klyving oppover mot toppen, noe løs stein så hjelm kan være kjekt å ha i tilfelle steinsprang. Her må vi holde tunga rett i munnen å se hvor vi trår.

Siste partiet er langs ryggen der vi kikker mot fjellet Dronninga, et fantatsisk skue men også bratt. Toppen av Kongen er ei stor og fin flate hvor vi kan nyte en matbit, godt selskap og selvfølgelig en liten photosession. :)

Vi skal gå ca 1000 høydemeter og 7,5km tur/retur. Det er eksponert og til tider bratt, du må derfor være vant til høyder og denne typen terreng.

Vi går sammen i en gruppe og må derfor forholde oss til et jevnt tempo, ingen løper avgårde. Men pga tid og nivå på tur så må du være i fysisk god form og vi må holde et visst tempo underveis.

Vi tar værforbehold for dette er ikke en tur man går i tåke og regn. Vi vil ha tørt terreng og helst gløtt av sol. Værest skifter raskt i høyden, så godt med mat og klær er viktig.

Pakkliste og informasjon blir sendt ut til alle påmeldte når turen nærmer seg. Været blir vurdert dagen før og påmeldte vil da bli informert om turen ikke gjennomføres.

Krav: God fysisk form og toppturerfaring, både fra i år og tidligere.

Turen er i regi av Spirit men på eget ansvar.

Påmelding: Tlf: 90760323/ Mail: Veronica@spirit-trening.no

Pris: 700,- for medlemmer/ 900,- ikke-medlemmer.

Dele denne eventen

bottom of page